אודות שלטי הכוונה
אין כל צל של ספק כי העולם היה אבוד ללא שלטי הכוונה כאלה ואחרים מסוגים שונים ומגוונים, כיוון שבסופו של דבר מדובר על כלי שימושי ויעיל ביותר אשר משמש כמדריך עבור כל אחד ואחת שמעוניינים לדעת כיצד להגיע אל מחוז חפצם.
אם כן, ניתן לומר כי שלטי הכוונה הם סוג של אמצעי תקשורת בין ההולכים במרחב, לבין האחראיים על מקום מסוים כזה או אחר, אשר כמובן מהווה את יעדם של אותם הולכים במרחב. שלטי הכוונה הם בעלי תפקיד חשוב בעולמנו, עוד מקדמת דנא, יש לומר. שלטים כאלו קיימים בעולם כולו, במגוון צורות וסוגים. תמרורים גם הם סוג של שלטי הכוונה. הם מורים לנהגים ולהולכי רגל מה הם הכיוונים האפשריים עבורם מהמקום בו הם נמצאים בזמן נתון. שלטי הכוונה הם בעלי תפקיד חשוב יותר ממה שאנשים רבים נוטים לייחס להם.
סוגים של שלטי הכוונה
ישנם, כאמור, תמרורים – כסוג של שלטי הכוונה. שלטים אחרים – יכולים להיות אלו המכווינים להגיע למקומות מסוימים. בדרכי ראשיות, על כבישים, ניתן לראות שלטים המכווינים כיצד להגיע לישוב מסוים, יהא זה קיבוץ, כפר, מושב או עיר גדולה. לשטים אלו הם בדרך כלל מוארים, גדולים ובולטים בצידי הדרך, גם ביום וגם בלילה. הם מכילים חומרים מחזירי אור, המקלים על קריאתם גם בשעות הלילה חשיבותם לנהג אינה תסולא בפז.
כיצד להגיע?
כולנו מעוניינים להגיע בזמן ובבטחה למקום אליו ברצוננו להגיע. שלטי הכוונה ניתן למצוא גם על המדרכות, המקום המיועד להולכי רגל. ניתן למצוא שלטי הכוונה המורים על כיוון ההגעה לבית עסק מסוים, או אף למשרד ממשלתי, כזה או אחר. אותם שלטי הכוונה, ראוי שיהיה מובנים, בהירים ונהירים בלשון בה הם כתובים. במקרים מסוימים, ראוי כי שלטי הכוונה יהיו כתובים בכמה שפות, למשל – בשפות המדוברות ביותר בארץ: עברית, ערבית, אנגלית ורוסית. בדרך זו – ניתן יהיה להבטיח הבנה מקסימאלית של קוראי השלט.
לסיכום
נאמר שעשינו מאמץ ניכר להבהיר את חשיבותם של שלטי הכוונה בדרכים השונות, הדרך של הנהגים והדרך של הולכי הרגל.